Laat ondernemerschap groeien

Victor Veldhof 06 10 80 25 64
Mark van der Steen 06 10 89 37 06
Bart van der Heiden 06 10 45 15 38
Hans van Boxtel 06 57 32 70 06
Rob Pagen 06 24 77 65 64

CREATE! en RED LEMON vormen creativiteit tot top ondernemerschap

CREATE! The Art of Creation

21-04-2021

Voor wie CREATE! nog niet kent, eerst een korte introductie. Zoals ze zichzelf omschrijven op hun website: “Wij zijn een full-service internationale decoratie partij voor ieder type event, groot of klein. Wij produceren o.a. decors voor corporate evenementen, festivals, themaparken en merkactivaties.”

Een bedrijf dat zich grotendeels richt op festivals. Zij zijn als bedrijf actief in Mexico, Oostenrijk, België, Duitsland, Nederland en sinds kort ook in Portugal.

Creativiteit en ondernemerschap vormen in het bedrijf van Bjorn Berkers wel een heel bijzonder en mooi resultaat. Bjorn Berkers, nu 35 jaar jong, heeft sinds november 2016 het bedrijf CREATE! opgericht dat in rap tempo groeit binnen én buiten Europa. In 2014 echter startte Bjorn zijn carrière als zelfstandig ondernemer (destijds nog binnen een andere onderneming en met 3 zakenpartners). Zich toen nog niet kunnen beseffen wat zich een paar jaar later onder zijn leiding in snel tempo zou ontwikkelen.

En dit mooie resultaat heeft hij niet alleen bereikt, zijn unieke team wat toch maar uit 8 personen bestaat, weet de mooiste unieke creatieve wonderen te bedenken én te bouwen. En dan te bedenken dat het vaak gaat om projecten waarbij metershoge-en brede podia gebouwd worden. Als je de fantasierijke thema’s ziet welke CREATE! de afgelopen jaren heeft gemaakt, dan kan je bijna niet geloven dat dit enkel door een team van 8 personen wordt vormgegeven.

CREATE! Ontmoet RED LEMON

De ontmoeting tussen CREATE! en RED LEMON vindt zijn oorsprong enkele jaren terug, om precies te zijn in maart 2019. Via een wederzijdse connectie bleek adviseur Victor Veldhof de juiste toegevoegde waarde te kunnen bieden voor Bjorn Berkers. Een bijzondere klantrelatie is hieruit voortgekomen. Victor Veldhof is in 2019 in nauwe samenwerking met het team van CREATE! gaan onderzoeken waar verbeterpunten mogelijk waren. Hij is bij de wortels van het bedrijf begonnen en dat zijn de mensen van CREATE! zelf. Als mensgericht adviseur heeft Victor zich weten te nestelen in het toen aanwezige team. Zoals Victor zelf zegt: “Een voor mij heel nieuwe wereld van creativiteit en (podium)kunst waarin ik mijn eigen vakmanschap en persoonlijke drive heb kunnen toevoegen.”

Inmiddels een aantal jaren verder is Victor de vaste en vertrouwde adviseur voor Bjorn geworden als het gaat om ondernemerschap met hoofdletter C van creativiteit. Maandelijks komt Victor een paar uur langs bij CREATE! om te sparren met Bjorn. Zoals Bjorn zelf ook aangeeft: “Ik ben van chaos naar rust gegaan in mijn hoofd. Ik durf nu meer op mijn eigen gevoel te vertrouwen én te acteren, heb veel meer mensenkennis opgedaan, ben gegroeid in zelfvertrouwen en ben waakzaam wanneer dat nodig is. Ik heb door de begeleiding van Victor ook beter leren relativeren en zie veel helderder wat er speelt binnen mijn bedrijf en branche. Het belangrijkste voor mij is dat ik nu echt doe wat ik leuk vind!”

Hoe mooi dat een bedrijf als RED LEMON bij kan bijdragen aan de bloei van CREATE!. Om samen te komen tot nog mooiere creaties en groei van het bedrijf in de breedste zin van het woord. Nog mooier dat dit mogelijk is in een omgeving waarbij ‘de persoonlijke drive’ van de mensen het geheel vormt. Zonder zijn team is Bjorn nergens, hij is daar heel dankbaar voor: “Vanuit CREATE! creëren wij als team een beleving voor de klant. Wij weten dat het gaat om herkenbaarheid, vaak gekoppeld aan een thema. Het als team tastbaar maken van een beleving blijft uitdagend. Wij maken graag iets wat anders is, dat mooier is dan de klant zou kunnen bedenken. Een beleving welke specialer is dan welke voorstelling iemand er ook vooraf van zou kunnen maken”.

En toen was er corona…

Alle festivals kwamen stil te liggen, opdrachten konden niet doorgaan, veel onzekerheid. Toch deed het team van CREATE! het anders. Waar andere bedrijven paniek voelden, greep Bjorn voor zijn bedrijf terug naar de basis. Hij heeft gezorgd voor financiële rust waar mogelijk was, zorgde voor een goede basis fundering en maakte stappen met een nieuw software automatiseringssysteem. Hierdoor ontstond er bijvoorbeeld ineens enorme winst bij de tekentafel, van 4 naar 1 dag verwerkingstijd!

CREATE! heeft tijdens de hele corona crisis nooit stil gezeten, hun creativiteit is juist aangewakkerd. Voor het team en zeker voor Bjorn zelf is er ruimte ontstaan om nieuwe ideeën uiteen te zetten, uit te proberen én door te ontwikkelen. Zoals hij zelf zegt: “Wij hebben als team kunnen bouwen.” Van het ontwerpen van ‘thuiswerkplek tafeltjes mét webshop tot het ontwerpen van het decor voor het glazen huis in 2020 van 3FM Serious Request’. Door deze nieuwe creaties zijn er letterlijk weer deuren opengegaan. CREATE! werd gezien door veel meer mensen en ander type opdrachtgevers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van TV decors en decors voor sportevenementen (bijv. Formule 1). Hierdoor is er een explosie aan alternatieve opdrachten ontstaan. De webshop met thuiswerk tafeltjes liep zo goed dat Bjorn deze inmiddels heeft afgestoten om zich met zijn team weer beter te kunnen focussen op de vele nieuwe opdrachten.

CREATE! kijkt, onderzoekt, ontwikkelt en innoveert in een snel tempo. Er ontstaan veel nieuwe ideeën en verveling is een slechte eigenschap. Creëren is bouwen! Ook tijdens corona heeft CREATE! aan teambuilding gedaan en is het team enorm gegroeid. “Een super team” zoals Bjorn het zelf omschrijft. De grootste stap was het verlaten van de oude huurpanden aan de Thibostraat en Vonderweg in Beek en Donk. Bjorn heeft de kans aangegrepen om alle werkzaamheden van zijn bedrijf op één nieuwe locatie samen te voegen. Een pand in eigen beheer met mogelijkheden tot groei. En Bjorn zijn wens kwam uit. Sneller dan verwacht en met een enorme snelheid stond er in april 2020 nog een bouwput om al in december 2020 het nieuwe pand aan de Lange Vonder 7 in Beek en Donk te kunnen betrekken!

De Toekomst!

Bjorn kijkt en plant vooruit, hij heeft energie voor tien en dat geldt ook voor zijn team. Hij denkt altijd in oplossingen en samen met zijn creatieve teamleden maakt dat steeds meer mogelijk. Het belang van een goede sparringpartner blijft hierbij voor Bjorn zeer belangrijk. De steun die hij krijgt vanuit RED LEMON biedt hem structuur en rust. Deze samenwerking is dan ook rotsvast en toekomstbestendig zoals beide heren dat aangeven.

En ja, Bjorn Berkers heeft ook nog wensen. Hij wil dolgraag het event ‘Formule 1 in Zandvoort 2021’ mogen gaan creëren en bouwen! Tevens staat het verduurzamen van hun producten en materialen ook hoog op de agenda.

Ben je nieuwsgierig geworden en/of denk je dat CREATE! ook het verschil voor jou kan maken als het gaat om ‘belevenis’? Kijk dan eens op hun website HOME – CREATE! BV. Natuurlijk denkt ook Red Lemon graag met jou mee!

Dank Bjorn Berkers &Create! BV voor de mooie samenwerking!

Vind ons ook op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/red-lemon-brabant

(Tekst: Sigrid Verspuij)